Praten

Als je me ooit hebt ontmoet zal dit je niet verbazen: ik vind praten het leukste wat er is. Eigenlijk vind ik praten zelfs leuker dan schrijven. Praten over taal doe ik eigenlijk constant (behalve op feestjes aub), en vooral beroepshalve (zie daarvoor het overzicht van mijn presentaties). In min of meer openbare omgeving heb ik over taal gepraat op tv en radio (zie Media voor een overzicht).

Ik zou een dief van mijn eigen geluk zijn als ik het niet zou zeggen: ik ben beschikbaar voor het geven van lezingen. Voor niks gaat de zon op, maar ik ben nog niet zo heel beroemd en dus nog vrij betaalbaar. Sowieso heb ik (populair-)wetenschappelijke lezingen paraat over:

  • taaladvies in Nederland
  • vloeken
  • wetenschappelijk bloggen

Maar voor andere onderwerpen, taalverandering, de Nederlandse taal, de Engelse taal etc, draai ik mijn hand ook niet om. Neem vooral contact met me op.

Andere gespreksonderwerpen

Ik heb jarenlang optredens van het Ricciotti Ensemble aan elkaar gepraat, vaak onder uitdborisagende omstandigheden, en enorm uiteenlopende groepen. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd over publieksbenadering, en ik durf best van mezelf te zeggen dat er nauwelijks een publiek is waar ik niet voor kan spreken. Meer voorbereidingstijd had ik voor mijn rol als verteller in De Geschiedenis van Babar, dat ik met Krashna Kamerorkest deed in 2014. En ook Peter en de Wolf heb ik een aantal keer verteld, in het Nederlands en in het Engels. Ik vind het ontzettend leuk om concerten in te leiden of aan elkaar te praten, en ik sta altijd open voor voorstellen.

Sagenjager

Samen met mijn vrouw Anne-Floor Schölvinck heb ik een aantal verhalenroutes ingesproken voor Sagenjager, een project van het Meertens Instituut. Mocht je dus ooit in de omgeving van Marken, Edam of Broek in Waterland zijn, zoek ons op!