Andere activiteiten

Belangenbehartiger – bestuurslid en vice-voorzitter Promovendi Netwerk Nederland (PNN). Ik maakte me hard voor meer informatieverstrekking over arbeidsvoorwaarden voor promovendi, en gaf daar presentaties over op de universiteiten van Wageningen en Leiden. In dezelfde periode was ik ook bestuurslid namens PNN van de inmiddels gefuseerde vakbond VAWO.

Organisator – Ik ben medebedenker en -organisator van het jaarlijkse Symposium voor Wetenschapsbloggers (2019-). In 2017 was ik betrokken bij de lokale organisatie van de LOT Winterschool (2017)

Musicus – Ik begon met klarinetspelen op mijn 8e, en heb sindsdien honderden concerten gegeven, met uiteenlopende ensembles en orkesten, waaronder het Amman Symphony Orchestra, het Ricciotti Ensemble etc.

Muziekdocent – In 2006 begon ik met klarinetles geven op het CKC in Zoetermeer. Sindsdien gaf ik les op dat instrument aan het National Music Conservatory in Amman (2008-2009), het SOS Kinderdorp in Amman (2008-2009) en voor de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (2009-2014). Ook viel ik op allerlei muziekscholen in. Naast klarinetles heb ik ook lessen verzorgd over een luistercursus klassieke muziek verzorgd, en gaf ik incidenteel saxofoonles.

Presentator – In het verlengde van mijn werk als musicus heb ik ook jarenlang concerten gepresenteerd voor het Ricciotti Ensemble. Vaak onder moeilijke omstandigheden (daklozenopvang, middelbare scholen, AZC’s, JJI’s etc), maar met veel plezier, praatte ik tientallen optreden aan elkaar. Ook was ik verteller in Prokofiev’s Peter en de Wolf, zowel in het Nederlands als in het Engels, en mocht ik ooit L’Histoire de Babar van Francis Poulenc vertellen met het Krashna Kamerorkest.

Voice-over – Samen met mijn vrouw Anne-Floor Schölvinck heb ik een aantal verhalenroutes ingesproken voor Sagenjager, een project van het Meertens Instituut. Mocht je dus ooit in de omgeving van Marken, Edam of Broek in Waterland zijn, zoek ons op!