Over mij

Wat ik doe

  • profiel Vier dagen in de week ben ik promovendus aan de Radboud Universiteit
  • Ik lees graag, vooral romans.

De vijfde dag in de week besteed ik vooral aan schrijven. Boeken, blogs, columns en soms aan incidentele projecten. Ook doe ik weleens wat academisch onderzoek dat buiten mijn promotie valt. In 2018 verschenen van mijn hand Het Groot Nederland Vloekboek en het bijbehorende Groot Vlaams Vloekboek bij Lannoo (dat ik maakte met Fieke van der Gucht, Willem van Beylen en Robbe Verlinde). Sinds het voorjaar van 2021 schrijf ik een maandelijkse column over taal voor de website van tijdschrift De Lage Landen (voorheen Ons Erfdeel). Dit najaar verschijnt bij uitgeverij Sterck & De Vreese Wat gebeurt er in het Nederlands?!, een boek dat ik redigeerde samen met Nicoline van der Sijs en Lauren Fonteyn.

Wat ik deed

  • In 2008 haalde ik mijn bachelordiploma klassiek klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Programma **
  • , en later haalde ik diploma’s voor een bachelor Engelse Taal en Cultuur en een Research Master Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden. Ik heb een jaar als klarinettist gewerkt in Jordanië, ik heb een semester in Australië gestudeerd. Als junior-onderzoeker en onderzoeksassistent bij het Meertens Instituut heb ik respectievelijk onderzoek gedaan naar taalkeuze in Nederland (zie hier) en naar culturele transmissie in volksverhalen en sprookjes (en sprak ik verhalen in voor drie wandelroutes). Als onderwijsassistent bij de Universiteit Leiden heb ik meegewerkt aan de MOOC Miracles of Human Language, die inmiddels door meer dan 150.000 mensen is gevolgd. Als student-assistent heb ik multiple choice-vragen over sociolinguïstiek beoordeeld, heb ik moeder-kind-interactie getagd, en heb ik promoties begeleid binnen de Academie der Kunsten.
  • Ik werk sinds mijn 15e. Eerst als krantenjongen, later als nachtportier, muziekdocent, barman, en marktkoopman docent Engels op een middelbare school, .